Voorkeur Radio, televisie en internet

actualiteit

EénVandaag. De komende 30 jaar kunnen tot een half miljoen woningbezitters in problemen komen door het wegrotten van de fundering van hun huizen. Ned.1, 18.15-18.30u.

Das Fest der Freiheit. Rechtstreeks verslag van het feest bij de Brandenburger Tor in Berlijn om te vieren dat 20 jaar geleden de Muur viel. Tijdens een ceremonie worden duizenden grote, door kunstenaars ontworpen, dominostenen omgeduwd. Verder halen bijzondere gasten, waaronder bondskanselier Angela Merkel, de presidenten Medvedev en Sarkozy, de Britse eerste minister Brown en de minister van Buitenlandse Zaken van de VS Clinton herinneringen op aan dit historische moment. ZDF, 19.25-21.00u.

20 jaar na de val van de Muur. Verslag van de ceremonie bij de Brandenburger Tor in Berlijn om de val van de Muur te vieren. Gepresenteerd vanuit de studio in Hilversum door Joost Karhof, waarbij tijdens de uitzending wordt geschakeld naar Duitslandcorrespondent Margriet Brandsma. Ned.2, 20.55-21.50u.

Nova/DenHaag vandaag. Aandacht voor de uitspraak van de Gezondheidsraad over het vaccin tegen de Mexicaanse griep. En de Duitse hereniging die 20 jaar geleden begon. Ned.2, 22.15-22.50u.

praatprogramma

De wereld draait door. Tafelheer Martin Simek en Matthijs van Nieuwkerk ontvangen cabaretière Sara Kroos die haar nieuwe programma komt aanprijzen en bioloog Freek Vonk die het weer over reptielen gaat hebben.Ned.3, 19.30-20.21u.

Pauw & Witteman. Minister Klink vertelt over zijn maatregelen tegen de Mexicaanse griep, Herman van Veen komt uitleggen waarom hij twintig jaar geleden in Oost-Duitsland optrad, en met Geert Mak wordt gesproken over de val van de Muur.Ned.1, 23.00-23.55u.

documentaire

Panorama: Assault on justice. De helft van de strafzaken in Engeland en Wales wordt buiten de rechtbank afgehandeld. Critici zeggen dat dit snelrecht, met boetes en berispingen, bedoeld om de overbelaste rechtbanken te ontlasten, onrechtvaardig uitpakt. Shelley Jofre gaat op onderzoek uit.BBC 1, 21.30-22.00u.

Dokument: 20, geboren op de dag dat de Muur viel. Laatste deel, Muurresten, van een driedelige documentaire waarin door Oost-Duitse gezinnen wordt teruggekeken op de Mauerfall. Vier jongeren die twintig jaar geleden werden geboren vertellen over hun toekomstverwachtingen en de gezinnen gaan terug naar plekken waar hun DDR-roots liggen. Ned.2, 22.50-23.40u.

informatief

Weet wat je koopt. Consumentenprogramma. Over de neiging van consumenten om na ontvangst van een geschenk toch ook maar iets aan te schaffen.Ned.2 19.25-19.55u.

Boer & zorg. Tweede deel van een zesdelige docusoap over het dagelijks leven op drie verschillende zorgboerderijen, in Oploo, Barneveld en Best. Regie: Bob Entrop. Ned.2, 19.55-20.25u.

Radar. Consumentenprogramma. Een proef met drie dames die zich ‘definitief en veilig’ laten ontharen met behulp van lasertechniek. Verder worden vijf fietsen die niet duurder zijn dan 250 euro getest. Ned.1, 20.30-21.15u.

Tomtesterom: Hoe word je paparazzo? Realityreeks waarin Tom Waes test of een bestaande handleiding in de praktijk wel deugt. Waes gaat naar Londen om paparazzo te worden.Eén, 20.40-21.25u.

amusement

Holland Sport. Ard Schenk special, ter gelegenheid van het verschijnen van zijn biografie. Met onder meer niet eerder vertoonde beelden uit 1971, toen Schenk als eerste ter wereld de 1500 meter binnen 2 minuten schaatste. Ned.3, 20.30-21.25u.

muziek

Radio 6 live: George Duke & Friends. Het Metropole Orkest olv Jules Buckley, Izaline Callister en Napoleon Murphy Brock spelen met toetsenist Duke stukken van hemzelf en natuurlijk het met Frank Zappa gecomponeerde Uncle Remus.Radio 6, 22.02-23.59u.

Podium: Janine Jansen speelt Prokovjev. Vioolconcert nr 2 in g, opus 63. Met het Radio Filharmonisch Orkest olv Mark Elder. Opgenomen op 26 april ’08, kreeg in deze krant een juichende recensie.Ned.2, 23.40-0.20u.