Sjaak Hullekes wint Dutch Fashion Award

Den haag, 9 nov. - De Mercedes-Benz Dutch Fashion Award 2009 is gewonnen door Sjaak Hullekes. De DFA is bedoeld voor Nederlands talent met internationale potentie. Van de vijf deelnemers - de andere waren Iris van Herpen, Jeroen van Tuyl, Mada van Gaans en Bas Kosters - maakte Hullekes met een verfrissende mannencollectie voor de hedendaagse dandy de meeste indruk. De internationale jury prees Hullekes heldere propositie van mannenmode vol nieuwe post-crisis waarden en zijn weldoordachte zakelijke strategie. Hullekes collectie Oscar was geïnspireerd op Oscar Wilde. Blikvangers waren een transparante colbert en pantalon. Tijdens de show droegen van geföhnde kapsels voorziene mannen als accessoire elegante handtassen en platte ballerina schoenen. Hullekes ontving een cheque van 25.000 euro in de Grote Kerk in Den Haag. Eerdere winnaars waren Monique van Heist en Klavers-Van Engelen.