Rus wint toernooi, comeback Haase en Sijsling in top-200

Rijswijk, 9 nov. - Nederlandse tennissers waren afgelopen weekeinde succesvol. Arantxa Rus won het challengertoernooi van Nantes, Robin Haase maakte een geslaagde rentree en Igor Sijsling drong door tot de top-2000. Rus versloeg in de finale de Tsjechische Renata Voracova in twee sets: 6-3 en 6-2. Haase versloeg bij zijn terugkeer, na veertien maanden blessureleed, de Fransman Jean-Noël Insausti in de kwalificaties van het challengertoernooi op het Britse eiland Jersey. Haase won in twee sets: 6-2 en 6-4. Sijsling verloor gisteren weliswaar de finale van het challengertoernooi in het Zuid-Koreaanse Chuncheon, maar steeg door die prestatie wel 52 plaatsen op de wereldranglrijst. Hij staat nu 198ste. Sijsling verloor met 6-2 en 6-3 van de Taiwanees Yen-Hsun Lu.