Motorrijder Aoyama pakt wereldtitel 250cc op circuit in Valencia

VALENCIA. Hiroshi Aoyama is gisteren wereldkampioen geworden in de 250cc-klasse. In de laatste race van het seizoen, op het circuit van Valencia, had de Japanse motorcoureur voldoende aan de zevende plaats. Zijn voornaamste concurrent, de Italiaan Marco Simoncelli, kwam in leidende positie ten val. De Spanjaard Hector Barbera won de race. In de MotoGP won Dani Pedrosa gisteren de Grote Prijs van Valencia. Valentino Rossi, die twee weken geleden in Maleisië voor de zevende keer de wereldtitel veroverde, kwam na Pedrosa als tweede over de finish. Julian Simon won gisteren in Valencia de laatste Grote Prijs van dit seizoen in de 125cc-klasse. De Spaanse wereldkampioen bleef zijn Britse teamgenoot Bradley Smith en de Spanjaard Pol Espargaro (Derbi) voor.