Miezerig

De komende dagen waait er een oostenwind. Vanuit centraal Europa trekt veel bewolking het land binnen en vooral in het oosten valt ook regen. Aan het eind van de week draait de wind naar het zuidwesten en krijgen we te maken met oceaanstoringen die geleidelijk dichterbij komen.

Vanavond en vannacht blijft het bewolkt. Alleen in het westen klaart het soms even op. In het oosten valt wat regen of motregen. Mist komt niet tot ontwikkeling, wel kan het wat nevelig worden. Met een graad of 5 blijft de temperatuur royaal boven nul.

Morgen blijft het in Zeeland waarschijnlijk droog, elders is het bewolkt en vooral in het oosten en noordoosten valt er een groot deel van de dag regen. De wind waait uit een noordwestelijke richting en is zwak tot matig, kracht 2 tot 3. In de middag wordt het 7 graden in Groningen en Drenthe tot 10 graden in Zeeland, Zuid-Holland en het westen van Noord-Brabant.

Woensdag houden we een tweedeling tussen de oostelijke provincies en het westen. In laatstgenoemde regio breekt af en toe de zon door, maar in het oosten valt nog regen.

Aan het eind van de week begint de zuidenwind aan te trekken en komen regenstoringen dichterbij. Donderdag blijft het nog droog, maar vrijdag en zaterdag volgt regen. De temperatuur komt met 12 graden wel wat hoger uit.