kort

Motorrijder Aoyama pakt wereldtitel 250cc op circuit in Valencia

VALENCIA. Hiroshi Aoyama is gisteren wereldkampioen geworden in de 250cc-klasse. In de laatste race van het seizoen, op het circuit van Valencia, had de Japanse motorcoureur voldoende aan de zevende plaats. Zijn voornaamste concurrent, de Italiaan Marco Simoncelli, kwam in leidende positie ten val. De Spanjaard Hector Barbera won de race. In de MotoGP won Dani Pedrosa gisteren de Grote Prijs van Valencia. Valentino Rossi, die twee weken geleden in Maleisië voor de zevende keer de wereldtitel veroverde, kwam na Pedrosa als tweede over de finish. Julian Simon won gisteren in Valencia de laatste Grote Prijs van dit seizoen in de 125cc-klasse. De Spaanse wereldkampioen bleef zijn Britse teamgenoot Bradley Smith en de Spanjaard Pol Espargaro (Derbi) voor. (ANP)

Mickelson wint World Golf Championship

SHANGHAI. Phil Mickelson heeft gisteren het World Golf Championship in Shanghai gewonnen. De Amerikaan sloot het toernooi af met een ronde van 69 slagen en verdedigde daarmee succesvol zijn koppositie. Mickelson kwam uit op 271 slagen (17 onder par), één slag minder dan de Zuid-Afrikaan Ernie Els. Die zorgde in de slotronde met 63 slagen voor een baanrecord, maar kwam net tekort voor de eindzege. Mickelson verdiende 807.575 euro. (ANP)

Britse zwaargewicht Haye kampioen WBA

NeurenBERG. De Britse bokser David Haye is zaterdag in Neurenberg wereldkampioen in het zwaargewicht geworden van de boksbond WBA. Haye versloeg de Russische titelverdediger Nikolaj Valoejev, een 36-jarige reus van 2,13 meter, op punten. Twee juryleden gaven de voorkeur aan Haye met 116-112. De ander beoordeelde het gevecht als evenwichtig: 114-114. Haye, die tot dusver 23 van zijn 24 partijen won, is de eerste Britse wereldkampioen in het zwaargewicht sinds Lennox Lewis. (ANP)

Hockeyers HGC niet langs Bloemendaal

Door een onzer redacteuren

ROTTERDAM. De hockeytopper in de hoofdklasse tussen koploper HGC en Bloemendaal is gisteren geëindigd in 0-0. Bloemendaal staat nu derde. Nummer twee Amsterdam speelde op eigen veld met 3-3 gelijk tegen Rotterdam, dat vierde staat. Hekkensluiter SCHC kwam thuis niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Hurley.

Veldrijder Albert blijft winnen in WB-circuit

NOMMAY. Veldrijder Niels Albert heeft gisteren de wereldbekerwedstrijd in Nommay gewonnen. De Belgische wereldkampioen won zijn derde wedstrijd op rij. Hij versloeg in de sprint de Tsjech Zdenek Stybar. De Belg Sven Nys werd derde. (ANP)