Israëlische minister komt naar Nederland

DEN HAAG. De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Avigdor Lieberman en zijn staatssecretaris Danny Ayalon brengen deze week een bez oek aan Nederland. Dat heeft het Israëlische minister van Buitenlandse Zaken gisteren bekendgemaakt. Hoog op de agenda staat de versteviging van de banden met de Europese Unie. Lieberman zal de Nederlandse regering bedanken voor haar steun in de VN-Mensenrechtenraad. In oktober veroordeelde de raad het optreden van Israël tegen de Palestijnen tijdens de Gazaoorlog begin dit jaar. Nederland stemde tegen deze resolutie, omdat die volgens minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken, CDA) te eenzijdig was gericht tegen Israël. Onder meer de PvdA, SP en GroenLinks willen de banden met Israël niet aanhalen na de Gaza-oorlog en door de voortgaande uitbreiding van Joodse nederzettingen in de Palestijnse gebieden.