Film van de dag

(Hannes Stöhr, 2001, D) Martin Schulz (Jörg Schüttauf) moet wennen aan een ander Berlijn scene uit de film Berlin Is In Germany (2001) FOTO: ZDF FŸr Martin Schulz (Jšrg SchŸttauf) šffnen sich nach 11 Jahren die GefŠngnistore und er tritt in eine unbekannte Welt: Berlin ohne Mauer ist fŸr ihn všllig neu. Honorarfrei - nur fŸr diese Sendung bei Nennung ZDF und Anke Gesell ZDF

Berlin is in Germany. Debuutfilm van Hannes Stöhr, vol Oost-Duitse ‘Ostalgie’, werd twee jaar voor Good Bye Lenin! gemaakt, maar is veel minder bekend. Hoofdpersoon Martin is net voor die Wende voor elf jaar de gevangenis ingegaan en als hij er uitkomt, wordt zijn geld niet meer geaccepteerd door de kaartjesmachine van de Strassenbahn, hebben de straten nieuwe namen, is zijn vrouw ervandoor met een ander en moet hij zijn tienjarige zoontje nog voor het eerst zien. Langzaam komt hij erachter dat ook de rest van de wereld niet zit te wachten op een ex-gevangene.(Hannes Stöhr, 2001, D), ZDF, 0.35-2.10u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg