Elf doden bij aanslag op markt in Pakistan

Peshawar. Zeker elf mensen zijn gisteren om het leven gekomen bij een zelfmoordaanslag met een autobom op een drukke veemarkt in de Pakistaanse stad Peshawar, in het noordwesten van het land. Ten minste twintig mensen raakten gewond. De dader had het vermoedelijk gemunt op Abdul Malik, een lokale burgemeester die bij de aanslag om het leven kwam. Malik was fel tegenstander van islamitische militanten, die in de regio actief zijn. Afgelopen maand kwamen ook al 118 mensen om het leven bij een aanslag op een markt in Peshawar. De Pakistaanse regering beschuldigt de Talibaan, maar die ontkennen betrokkenheid bij die aanslag. Islamitische militanten hebben de afgelopen weken diverse keren toegeslagen in reactie op een offensief van het Pakistaanse leger in Zuid-Waziristan. Vrijdag claimde het leger dat het de belangrijkste bolwerken van de Talibaan in die tribale regio heeft ingenomen. Na een drie weken durend grondoffensief zou het leger de meeste strategische locaties in Zuid-Waziristan controleren.