Brit David haye nieuwe wereldkampioen zwaargewicht

De grootste en de zwaarste bokser in het zwaargewicht, Nikolai Valoejev, is zijn wereldtitel zaterdagavond kwijtgeraakt aan de Brit David Haye. Het betrof een titelgevecht van de World Boxing Association (WBA), een van de vijf boksbonden die elk hun eigen kampioenschap hebben. De uitdager won in Neurenberg over twaalf ronden op punten. Van de 9.000 toeschouwers waren er ongeveer 2.000 afkomstig uit Groot-Brittannië. Ze zagen hoe Haye in de laatste ronde de Rus deed wankelen. Haye is de eerste Britse wereldkampioen in het zwaargewicht sinds Lennox Lewis. Die stopte zes jaar geleden. De eerste tegen wie Haye zijn titel moet verdedigen is de Amerikaan John Ruiz. Hij kijkt al uit naar een treffen met de Oekraïense wereldkampioen (WBC) Vitali Klitschko.