7 redenen om uit te gaan

1 chocoladefestival

Choca/Salon du Chocolat

Amstelveen/Amsterdam. T/m 22 november. www.choca.nu

Tijdens de tweede editie van chocoladefestival Choca kunnen ‘chocoholics’ meedoen aan allerlei chocolade-activiteiten, zoals proeverijen, workshops, en wandel-, vaar- en fietstochten met cacao-experts. In het Hilton Hotel kun je slapen in de Choca Suite (prijs: 399 euro). Een speciaal onderdeel van het festival is de ‘Salon du Chocolat’ in Stadshart Amstelveen. Hier zijn o.a. chocolade-demonstraties, een chocoladetentoonstelling en chocoladejurken uit Parijs.

2 muziek

Morrissey

Nijmegen: Concertgebouw De Vereeniging. Tijd: 20.00u. Entree: 45-51 euro. www.ticketservice.nl

Concert van Morrissey, de voormalige frontman van de alternatieve jarentachtigband The Smiths. De inmiddels 50-jarige ‘Moz’ heeft al negen solo-albums op zijn naam staan, waarvan de meest recente, Years of Refusal, begin dit jaar verscheen. Als voorprogramma brengen Doll & The Kicks uit het Engelse Brighton indie rock met een disco-smaakje.

3 cabaret

Try-out Camerettenselectie

Enschede: Vrijhof Cultuurcentrum. Tijd: 20.15u. www.cameretten.nl

De beste negen deelnemers van het Rotterdamse Cabaretfestival Cameretten zijn gekozen en de ontknoping nadert. Vanavond zullen drie acts hun try-out spelen in Enschede.

4 muziek

The Whale Watching Tour

Eindhoven: Effenaar. Tijd: 20.00u. Kaarten: 15 euro. www.effenaar.nl

De leden van het IJslandse Bedroom Community-label, Sam Amidon, Ben Frost, Nico Muhly en Valgeir Sigurosson zijn in Nederland in het kader van The Whale Watching Tour: moderne composities van Nico, akoestische elektronica van Valgeir, noise-scapes van Ben en mooie luisterliedjes van Sam. Het kaartje geeft ook toegang tot Confessions met Nico Muhly, Teitur & Holland Baroque Society, op 25 november in Muziekcentrum Frits Philips.

5 film

Ruta del Jaca

In Amersfoort, Amsterdam, Den Haag en Utrecht. www.belbios.nl

Debuutfilm van de Nederlandse filmmaker Kris Kristinsson, die het midden houdt tussen documentaire en fictie. Met prachtige beelden van het Peruaanse landschap en een speciale rol voor de populaire Peruaanse volkszangeres Sonia Morales.

6 lichtfestival

Glow

Eindhoven. T/m 15 nov, zo-do 18.00-23.00u, vr & za 18.00-0.00u. www.gloweindhoven.nl

Kunstenaars en designers uit binnen- en buitenland laten lichtkunst en designtoepassingen zien die tot stand zijn gekomen door het gebruik van nieuwe technologieën met o.a. computers, sensoren en animatie. Het thema is dit jaar ‘Being public’.

7 popquiz

Quiz’m

Breda: Mezz Café. Inschrijven: 20.00u, start 20.30u. Max. 3 personen per team. Gratis. www.mezz.nl

Elke tweede maandag van de maand is er Quiz’m, een laagdrempelige muziekquiz met vragen over alle stijlen popmuziek: van rock tot reggae en van dance tot jazz.