5 redenen om tv te kijken

1 schaatsen

Holland Sport

Ned. 3, 20.30-21.25u.

Special rond oud-schaatser Ard Schenk. Wilfried de Jong ontvangt hem in zijn programma vanwege zijn net verschenen biografie.

2 Muur

Twintig jaar na de val van de Muur

Ned. 2, 20.55-21.50u.

Verslag van de speciale ceremonie, het Fest der Freiheit, georganiseerd bij de Brandenburger Tor ter ere van de val van de Muur. Hoogtepunt tijdens de festiviteiten is het omvallen van een symbolische muur. Beschilderde dominostenen zijn in een lint van enkele kilometers in de straten van Berlijn neergezet. De eerste steen wordt door de Poolse oud-president Lech Walesa omgegooid en overal langs de route staan camera’s om het vallen van de stenen te registreren. Tussendoor is er muziek en zijn er interviews met prominenten als de oud-Sovjetpresident Michail Gorbatsjov en de Duitse oud-minister Hans-Dietrich Genscher. Presentatie: Joost Karhof.

3 pop

Belpop

Canvas, 21.15-22.10u.

Documentaireserie over internationaal succesvolle Belgische popmuzikanten. Afl. 4: Maurice Engelen, bekend van de bands Praga Khan en Lords of Acid.

4 studenten

Starter for 10

BBC 2, 22.00-23.30u.

Romantische komedie naar het boek van David Nicholls, waarin arbeidersjongen James McAvoy eind jaren ’80 tot de Bristol University wordt toegelaten. Daar wachten hem vele liefdesdilemma’s. (Tom Vaughan, 2006)

5 vriendinnen

Julia’s tango

NET 5, 22.25-23.25u.

In het tweede seizoen van de dramaserie Julia’s Tango komen de persoonlijke levens van Julia (Kim Pieters), Marjolein (Peggy Vrijens), Pia (Tina de Bruin) en Jacqueline (Miryanna van Reeden) onder zware druk te staan. De situatie wordt zó nijpend dat hun onderlinge vriendschap en het voortbestaan van hun bed & breakfast in Buenos Aires gevaar loopt. De vrouwen zullen daarom flinke concessies moeten doen.