Een "erg insinuerende optie"

verkoudenTwee bruikbare reacties op onze nieuwe griepgevoelsmeter. Op de site van nrcnext, die afgelopen donderdag er aandacht aan besteedde, schreef Andy:  ,,Ik vind de optie “nog geen griep” erg insinuerend dat je het blijkbaar nog zult krijgen als je het niet hebt. Ik heb het niet en ben ook niet van plan het te krijgen.”

En Kunelis vindt: ,,Erg leuk initiatief! Vooral het griepgevoel van mensen die de MG hebben (gehad) is interessant: het grootste deel van de berichten is toch iets in de strekking van ‘valt wel mee’… Dat stelt mijn griepgevoel weer gerust :) (in tegenstelling tot alle tegenstrijdige berichten in de media.”

Andy raakt een gevoelig punt. Een collega van ons had een dag eerder min of meer hetzelfde opgemerkt tijdens een lancering binnen de redactie van de griepmeter. Ze mailde:  ,,Ik krijg een beetje ongemakkelijk gevoel als ik moet stemmen dat ik ‘nog geen MG’ heb gehad. “

Helaas was Erik van Gameren, onze flash-specialist én parttimer én daarom zeer druk bezet, er niet meer aan toegekomen om de bekritiseerde optie te veranderen in bijvoorbeeld (nog) geen MG. Dat gaat  morgen alsnog gebeuren.

Kunelis’ observatie over de relativerende respons van de groep die MG heeft (gehad), deel ik.  Als  Niet kunnen feesten één van de vaker genoemde dingen is die deze groep kennelijk overkomt, valt het nog wel mee met het grieperig deel der natie.  Misschien verandert dit overigens nog - het is immers mogelijk om dagelijks opnieuw te stemmen.

Kees Versteegh is chef internet.

Share/Save/Bookmark

    • Kees Versteegh