VSCD-prijzen voor musici Kavakos, Burggraaf en KCO

Rotterdam, 7 nov. - In De Doelen zijn gisteravond de VSCD Klassieke Muziekprijzen 2008-2009 uitgereikt. De prijs voor de indrukwekkendste individuele prestatie ging naar violist Leonidas Kavakos, ”een virtuoos violist met een doordachte, originele benadering”, aldus de jury. De meest indrukwekkende orkestprestatie werd geleverd door het Koninklijk Concertgebouworkest (KCO). De jury roemde het feit dat het KCO ”ondanks drastische verjonging zijn eigen traditie springlevend heeft weten te houden”. De prijs voor nieuwegeneratie-musici ging naar sopraan Cora Burggraaf, wier ”communicatieve kwaliteiten en expressieve persoonlijkheid” werden genoemd. De prijs voor een klein ensemble ging naar Cappella Amsterdam, een ”flexibel kamerkoor aan de top, dat zijn ensembleklank met stijlgevoel en precisie inzet voor uiteenlopend repertoire”. De Klassieke Muziekprijzen zijn de jongste prijzen die worden toegekend door de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties. De VSCD reikt ook in andere podiumkunsten prijzen uit; o.a. de Louis d`Or en de Theo d`Or voor toneel.