Volgende week in NRC Handelsblad

Drs. Jellejetta ( Jetta) KLIJNSMA (1957) Nederlands politicus, Partij van de Arbeid, staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in het Kabinet-Balkenende IV. foto VINCENT MENTZEL/NRCH==F/C==Nederland. Den Haag, 21 april 2009
Drs. Jellejetta ( Jetta) KLIJNSMA (1957) Nederlands politicus, Partij van de Arbeid, staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in het Kabinet-Balkenende IV. foto VINCENT MENTZEL/NRCH==F/C==Nederland. Den Haag, 21 april 2009 Mentzel, Vincent

Maandag

Jetta Klijnsma (PvdA), staatssecretaris op Sociale Zaken, kan geen Haagse politiek bedrijven als ze de mensen om wie het gaat niet ziet. Profiel op de binnenlandpagina. Op de sportpagina: portret van de Brit Ashley Jackson, topscorer in de Nederlandse hockeycompetitie.

Dinsdag

Nederlandse tanks in Afghanistan gebruiken een speciale verf, ontwikkeld door Akzo Nobel, die beschermt tegen mosterdgas. Op de pagina wetenschap.

Woensdag

Nooit ging de wereld zo rampzalig ten onder als in 2012 van de Duitse regisseur Roland Emmerich. Recensie op de filmpagina. Bij Economie: Wat ging er mis bij de onder curatele gestelde Maastrichtse woningstichting Servatius, die zich ontpopte als het brutaaltje in corporatieland?

Donderdag

Kosovo tien jaar na de oorlog en een jaar onder de hoede van de Europese Unie. Europapagina.

Vrijdag

In het Cultureel Supplement een interview met de Oostenrijkse filmregisseur Michael Haneke (57), winnaar van de Gouden Palm 2009 en meer dan dertig andere prijzen. In Boeken een recensie van Dieren Eten (Eating Animals) van Jonathan Safran Foer en Cleaving van Julie Powell. Ofwel de strijd tussen moralisten en carnivoren.

Zaterdag

Waarom daalt de criminaliteit, maar blijven we ons onveilig voelen? NRC Weekblad over de criminaliteitparadox. In de bijlage Opinie & Debat de Britse socioloog Frank Furedi: waarom is gezag altijd een probleem?