Spanje gaat niet in op eis van piraten

Madrid, 7 nov. - Spanje weigert twee piraten vrij te laten ondanks eisen van collega-piraten die een Spaans vissersschip vasthouden voor de kust van Somalië. ”Over de zaak valt niet te onderhandelen”, zei gisteren de Spaanse onderminister van Defensie, Constantino Mendez. De Spaanse marine pakte begin oktober twee piraten op die van de gekaapte tonijntrawler Alakrana naar het vasteland wilden varen. Piraten op de Alakrana dreigen sommige van de 36 opvarenden te executeren als Spanje het zeeroversduo niet vrijlaat, zo heeft de kapitein van de Alakrana telefonisch tegen Spaanse media gezegd. Familieleden van de opvarenden hebben de regering opgeroepen de piraten vrij te laten. Onderminister Mendez sloot niet uit dat de piraten naar een Afrikaans land overgeplaatst worden voor vervolging.