selectie

Michael C. Hall as Dexter - Photo: Christian Weber - Photo ID: Dexter_gallery_solo-0021

documentaire

De oorlog: Keuzes en dilemma’s. Deel drie van serie over Nederland en Nederlands-Indië in WOII. In de lente van 1943 beginnen de bezetters honderdduizenden mannen op te roepen om hen in Duitsland te werk te stellen. Een deel van Nederland gaat in staking. Die wordt door de Duitsers keihard neergeslagen.Ned.2, 20.15-21.10u.

Zembla: Mister Ferrari. Nog kort geleden telde het Kroymansimperium zo’n 150 bedrijven en had het een omzet van 2 miljard. Het importeerde onder andere merken als Lamborghini, Aston Martin, Maserati en Ferrari. In april ging het concern, opgebouwd met veel geleend geld, failliet. Duizend mensen raakten werkloos en de belastingbetaler draaide op voor de onkosten. Het luxe leven van oprichter Frits Kroymans lijkt er niet onder geleden te hebben.Ned.2, 21.50-22.30u.

informatief

Profiel: Dick Swaab. Volgens hoogleraar neurobiologie Swaab is er geen vrije wil: wij worden geleid door ons brein. Nadat hij onderzoek bij dieren had gedaan, richtte Swaab in 1985 de Nederlandse Hersenbank op, wat een grote impuls voor hersenonderzoek betekende. De resultaten daarvan, onder meer naar verschillen in hersenstructuur tussen mannen en vrouwen, en naar verschillen in hersenen tussen homo- en heteroseksuelen, werden niet overal welwillend ontvangen. Ned.2, 23.15-23.55u.

amusement

Juliette Binoche, die Wandelbare. Regisseur Marion Stalens volgde haar zus Juliette een jaar lang met de camera. We zien Binoche repeteren voor het ballet dat ze met Akram Khan gaat dansen, bij de voorbereidingen van een expositie van haar schilderijen en gedichten, en bij het vertellen van persoonlijke, vaak grappige herinneringen aan haar carrière. Arte, 22.15-23.20u.

Dexter. Eerste twee afleveringen van nieuwe, macabere misdaadserie over rechercheur Dexter Morgan, forensisch onderzoeker bij de Homicide Division in Miami. In zijn vrije tijd is hij een seriemoordenaar die op sadistische wijze onbestrafte moordenaars ombrengt. Ned.3, 22.25-0.05u.

radio

Roots. Opname van concert door Willie Nile & Band op 3 oktober j.l. in de Oosterpoort.Radio 6, 20.02-20.59u.