Rusland: verdachte van moord activist bekent schuld

Moskou, 7 nov. - Een van de twee gearresteerde verdachten van de moord op een vooraanstaande Russische mensenrechtenactivist en een j ournaliste heeft schuld bekend. Dat heeft de advocaat van de 24-jarige Nikita Tichonov gisteren gezegd. Tichonov werd donderdag samen met een vrouw opgepakt. De werkloze Tichonov handelde volgens zijn advocaat uit ”persoonlijke wrok” en niet uit ideologische overtuiging. De Russische veiligheidsdienst had eerder gezegd dat Tichonov lid was van een extreemnationalistische organisatie. Tichonovs advocaat ontkent dit. Mensenrechtenactivist Stanislav Markelov en journaliste Anastasia Baboerova werden in januari doodgeschoten in Moskou. Markelov had zich door zijn werk de woede van radicale nationalisten op de hals gehaald.