Militairen raken slaags met politie

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag in Eindhoven vijf militairen aangehouden na een vechtpartij met agenten en beveiligers op het Stratumseind, een straat vol kroegen in de stad. Dat heeft de politie gisteren bekendgemaakt.

Tegen sluitingstijd, rond twee uur, ontdekten beveiligers van een horecagelegenheid op het Stratumseind dat een groep militairen een deur had geforceerd en zich bevond in een niet voor bezoekers bedoelde ruimte. Ze zetten de militairen het café uit. Eenmaal op straat keerden een 26-jarige man uit Den Haag, een 23-jarige man uit Tienhoven en een 24-jarige Nijmegenaar zich tegen de beveiligingsmedewerkers. De drie mannen begonnen te slaan.

De politie arresteerde de mannen en nam hen uit de drukte mee naar het Catharinaplein verderop om te wachten op vervoer naar het bureau. Daar kwam een groep van tien vrienden van de gearresteerde militairen verhaal halen. Zij gedroegen zich zo agressief dat twee agenten te paard te hulp schoten. De mannen probeerden deze agenten van hun paarden te trekken. Uiteindelijk was de politie met tien mensen ter plekke en heeft charges met honden uitgevoerd en wapenstokken ingezet om de groep uit elkaar te drijven.

Er werden twee mannen aangehouden „maar die zijn niet meer of minder schuldig dan de acht die konden vluchten”, zegt een woordvoerder van de politie.