Joint venture voor Antonov in China

AMSTERDAM, 7 nov. - Producent van versnellingsbakken Antonov heeft een samenwerkingsbedrijf opgericht met het Chinese Chong Qing Landai Industries. Dat maakte de onderneming gisteren bekend. Antonov investeert in totaal 2,5 miljoen euro in de joint venture. Van het totale bedrag betaalt de producent 375.000 euro binnen negentig dagen. De rest volgt binnen twee jaar. Antonov zegt aan de verplichtingen te kunnen voldoen, omdat het bedrijf begin dit jaar een extra lening van 15 miljoen euro heeft afgesloten bij zijn aandeelhouder Quivest. Samen met Landai Industries gaat Antonov werken aan de productie van de TX6 automatische versnellingsbakken, die in Chinese auto`s worden ingebouwd. De Chinese autoriteiten hebben reeds een oprichtingsakte voor de joint venture afgegeven.