Herfstweer

Na vandaag wordt het rustig herfstweer met weinig tot geen regen, maar wel veel bewolking en soms mist. De middagtemperaturen komen iets lager uit dan de afgelopen dagen.

Vanmiddag vallen enkele buien met plaatselijk onweer en hagel. Tussen de buien door kan de zon af en toe doorbreken, maar felle opklaringen worden niet verwacht. De maximumtemperatuur varieert van 8 graden in Twente tot 11 graden in de kustprovincies. Er waait een hooguit matige zuiden tot zuidwestenwind, rond kracht 3.

Vanavond volgen vanuit het zuidwesten brede opklaringen, maar in het noorden van het land valt eerst nog een enkele bui.

Vannacht komt het met weinig wind tot vorming van een paar dichte mistbanken of laaghangende bewolking. Het koelt behoorlijk af: in het binnenland zijn temperaturen tot aan het vriespunt mogelijk. Dat betekent dat het in veel regio's vlak boven de grond wat vriest.

Morgen begint nevelig of mistig met in de middag veel, laaghangende, bewolking. Maar in het zuiden breekt de zon waarschijnlijk wel geregeld door. De wind is niet meer dan matig, kracht 3, uit zuidoostelijke richtingen. Het wordt maximaal een graad of 8.

Maandag, dinsdag en woensdag is er weinig wind en blijft het zo goed als droog. Verder heeft de zon het moeilijk en is de maximumtemperatuur 8 of 9 graden.