film

scene uit Good Bye Lenin (2003, Wolfgang Becker) Onbekend

(Peter Jackson, 1994, Nieuw-Zeeland/Duitsland). De authentieke moord, in het repressieve Nieuw-Zeeland van de jaren vijftig, op een moeder door haar dochter en dier hartsvriendin, wordt bijna lichtvoetig en zwart-komisch in beeld gebracht. Debuut van Kate Winslet.Net 5, 0.10-2.15u.

Ässhäk - Geschichten aus der Sahara (Ulrike Koch, 2004, Zwitserland/Duitsland/Nederland). Duitse regisseur van Die Salzmänner von Tibet registreerde commentaarloos zeden en gewoonten van de Toearegs tussen de kamelen in de Sahara. Begeleid door heel veel snaar- en trommelmuziek. En met veel ässhäk (respect) voor de nomaden. Ned.2, 0.30-2.05u.

The Merchant of Venice (Michael Radford, 2004, Verenigde Staten). Verfilming van vermeend antisemitische Shakespeare met Al Pacino (Shylock), Jeremy Irons (Antonio) en Joseph Fiennes (Bassanio). Zowel klucht als tragedie. BBC2, 1.20-3.20u.