film

My Friend Joe (Chris Bould, 1996, Engeland/Duitsland/Ierland). Genuanceerde familiefilm over de vriendschap tussen een Ierse jongen en een Amerikaanse wees die in het circus werkt. Ned.1, 15.30-17.05u.

Howard the Duck (Willard Huyck, 1986, VS). Door George Lucas geproduceerde, weinig succesvolle sciencefictionklucht waarin hedonistische eend, gebaseerd op de anarchistische stripfiguur uit de jaren zestig, van doen krijgt met duistere machten die de aarde willen tiranniseren. Met Lea Thompson, Ed Gale, Tim Robbins.RTL8, 23.00-1.05u.

Outrageous Fortune (Arthur Hiller, 1987, VS). Eerste volwaardige buddyfilm met vrouwen in de hoofdrollen werd een ouderwets vrolijke lachfilm. Ordinaire Bette Midler en tuttige Shelley Long zijn op zoek naar hun gemeenschappelijke, abusievelijk als vermoord beschouwde minnaar en stuiten op spionagenetwerk. BBC1, 0.25-2.00u.