Ekoklaas

None
Mentzel, Vincent

Voor groene Pieten biedt de reguliere supermarkt weinig perspectief. Maar in biologische winkels zijn ze wel te vinden, de biologische kruidnootjes, letters, speculaas, chocoladefiguurtjes, borstplaat en marsepein.

Fabrikant GEPA uit Duitsland, waar ze toch meer van de Kerstman zijn, levert sinterklazen van biologische chocolade. Ze zijn ook nog eens 100 procent fair trade. Van een Goedheiligman verwacht je eigenlijk niet anders en groene Pieten zal het deugd doen.

De zestien centimeter hoge sinterklazen zijn van melkchocolade. De dertien centimeter hoge exemplaren zijn van serieuze pure chocolade met een cacaopercentage van 70 procent. De smaak van verantwoorde chocolade is af en toe minder goed dan de bedoelingen die er achter schuilen, maar deze pure sinterklaas is van meer dan acceptabele kwaliteit. Misschien dat kinderen chocolade met een hoog percentage cacao nog niet kunnen waarderen, maar wie zegt dat vaders en moeders niet ook zo’n eerlijke ekoklaas in hun schoen willen vinden. JH