Dierenleed

Ik was zeer geschokt door het artikel `Gevangenen als gladiatoren`, over de Angola Prison Rodeo (NRC Weekblad, 24 oktober). Niet alleen omdat de gevangenen worden misbruikt voor financieel gewin, maar vooral omdat u met geen woord rept over het leed dat de stieren en paarden wordt aangedaan tijdens deze rodeo. U plaatst schokkende foto`s van dit dierenleed, maar zonder enig commentaar over hún lot. Amerikaanse rodeo`s zijn zeer wreed voor de dieren: zij worden gemarteld, krijgen strakke touwen om hun buik en testikels en er zijn geregeld dodelijke valpartijen. Het is te walgelijk voor woorden dat er zoveel bezoekers op dit leed afkomen, want zowel de dieren als de gevangenen worden misbruikt voor de bloeddorst van de bezoekers. De Amerikaanse overheid zou onmiddellijk moeten ingrijpen, maar aangezien er geld mee gemoeid is, knijpt men een oogje toe. Wederom ten koste van wezens die zich niet kunnen verweren. Van het NRC had ik meer kritiek verwacht, of op zijn minst één sympathieke opmerking over de stieren en paarden die betrokken zijn bij dit walgelijke schouwspel.

    • Saskia Oskam
    • Comité Anti Stierenvechten