Verkoop De Pers faalde

Ondernemer en miljardair Marcel Boekhoorn wilde begin vorig jaar van zijn dagblad De Pers af. Hij probeerde de verlieslijdende krant, waar hij naar eigen zeggen 58 miljoen euro in investeerde, onder te brengen bij de Telegraaf Media Groep (TMG), maar zag zijn plannen gedwarsboomd door het slechte economische tij.

Dat bleek gisteren tijdens het getuigenverhoor in de rechtszaak die Boekhoorn aanspande tegen investeringsmaatschappij Cyrte, over aandelen in TMG. Vlak nadat Boekhoorn 5 procent van de aandelen in TMG had verworven, sprak hij over een mogelijke overname van De Pers met TMG-baas Ad Swartjes. Boekhoorn verklaarde tegenover de rechter dat die het uiteindelijk niet aandurfde vanwege de slechte markt en geplande reorganisaties. Dat was een teleurstelling voor Boekhoorn, die ook al voordat hij aandeelhouder werd met TMG sprak over het samenvoegen van De Pers met de eigen gratis krant van TMG, Spits.

Inmiddels heeft hij het drukken en verspreiden van De Pers ondergebracht bij uitgever Wegener. Boekhoorn: „Door de deal met Wegener is de krant van alle financiële problemen verlost.”

Telegraaf: pagina 15

    • Nelleke Koops