Overige films

L'ours / The Bear (Jean-Jacques Annaud, 1988, Frankrijk). Gedresseerde beren spelen de hoofdrol in een prestigieuze, oogstrelende natuurspeelfilm van de regisseur van Quest for Fire. Verweesd berenjong bekeert jagers. RTL8, 20.30-22.15u.

Taking Lives (D.J. Caruso, 2004, VS/CDN). Angelina Jolie speelt een FBI-agente met verstand van seriemoordenaars, die de politie van Montreal moet helpen bij het vinden van een exemplaar dat steeds de identiteit van zijn slachtoffers aanneemt. Weinig originele film met idioot plot. Net5, 22.25-0.30u.

* Freeway (Matthew Bright, 1996, VS). Even groteske als gewelddadige thrillersatire is Roodkapje-variant in het Californië van de jaren negentig. Pubermeisje Reese Witherspoon krijgt, op weg naar oma, lift van psychotische kinderpsychiater Kiefer Sutherland. Eén, 23.30-1.10u.

The Virgin Suicides (Sofia Coppola, 1999, VS). Trefzeker speelfilmdebuut van de dochter van Francis Ford vertelt als terugblik het verhaal van vijf puberzusjes die zelfmoord plegen en vooral van de buurtjongens die wanhopig verlangen naar het mysterie van deze nimfen maar er niks van begrijpen. Aankleding en muziek dwepen zonder gêne met de jaren zeventig. Arte, 0.55-2.30u.