Luistermuziek om op te dansen

cd dubstep 2562 Unbalance (Tectonic) * * * * *

cd dubstep

2562Unbalance (Tectonic) * * * * *

Dave ‘2562’ Huismans schrijft vanuit zijn eenkamerappartement in Den Haag internationaal geschiedenis. Dat deed hij vorig jaar toen hij debuutalbum Aerial uitbracht, dat met sluipende beats en filmische fantasiemuziek wereldwijd indruk maakte. En dat doet hij nu met opvolger Unbalance weer. Huismans brouwt dubstepcollages die elk moment, in elke laag en op elke frequentie weer een minuscule verschuiving doormaken, alsof de talloze geluiden, van de diepste subbas tot de schelste synthesizertoon, zonder woorden een futuristisch hoorspel ontrafelen. De groove zit bij Huismans vaak tussen de noten in, en diep in de grond, in een zware, soms nauwelijks hoorbare onderbuikbas. Zoals in het door een wirwar van industriële percussiegeluiden aangedreven Who Are You Fooling, een boeiend samenspel van met elkaar botsende tonen, prachtige adempauzes en rustig opgebouwde nieuwe thema’s.

Huismans maakt dancemuziek om naar te luisteren en luistermuziek om op te dansen, vanuit een frisse visie en barstensvol verrassingen.

    • Saul van Stapele