Koeienkoppen tegen te lage melkprijs

Koeienkoppen tegen te lage melkprijs Boedapest, 6 nov. Op de stoep voor het Hongaarse ministerie van Landbouw in Boedapest ligt een rij koeienkoppen. Hongaarse zuivelboeren hadden deze daar gisteren neergelegd uit protest tegen de lage prijzen die zij ontvangen voor hun melk en de import van goedkope melk uit andere lidstaten van de Europese Unie. De laatste maanden protesteren boeren in veel landen tegen lage melkprijzen. Foto AFP Some severed heads of cows line on slabstones in front of the agriculture ministry building in downtown Budapest on November 5, 2009 as Hungarian dairy farmers protest against low dairy prices and cheap imports from the European Union In recent months, European farmers have ramped up protests in search of EU support through financial aid or by limiting supplies, as dairy product prices collapsed due to low demand caused by the financial and economic crisis. TOPSHOTS/AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK AFP