Kinderen - En Verder

Amsterdam

Lisa’s Grote Reis heet het kinderconcert (6+) op zaterdag 7 en zondag 8 november in het Concertgebouw. Het is een poëtische muziekvoorstelling over de zoektocht van een meisje naar haar oma, met muziek van Bach tot De Falla en van Haydn tot Hongaarse volksmuziek. Het is een coproductie van Oorkaan en Ulrike Quade Company met dans en poppenspel. Op 7 en 8 nov om 13u30 en 15u30. Res www.concertgebouw.nl. Toernee t/m 31 jan.

Rotterdam

Het Rotterdams Philharmonisch vindt het belangrijk een Rotterdams orkest te zijn. Daarom speelt het niet alleen in de Doelen, maar ook in de wijk. Voor die concerten stelde het orkest verschillende programma’s samen in kleine bezetting. Voor kinderen is er het sprookje Alien en de stille planeet . Over een meisje dat op een planeet hier ver vandaan woont en verliefd is op een jongen. Het liefste zou zij haar liefde willen bezingen, maar op de planeet waar zij woont, klinkt geen muziek. Het is er stil, heel stil. Het meisje besluit daarom naar de aarde te gaan om daar muziek voor haar geliefde te stelen. Het verhaal is van de kinderboekenschrijver Sjoerd Kuyper, die ook Het zakmes schreef. Filmcomponist Vincent Warmerdam schreef de muziek en de musici vertellen ook over hun instrumenten en hun favoriete muziek. Di 10 en wo 11 nov 14u30, Lokaal Cultuur Centrum 't Klooster, Afrikanerplein 7. Kaarten €1,25 aan de kassa. Inl www.rpho.nl

Haarlem

Tijdens het Kunstlijn Weekend, waar zo'n 200 kunstenaars hun werk in eigen ateliers, musea en galeries exposeren is in De Hallen ook een collageworkshop. Op 7 november tussen 14-15uu30 bekijken kinderen van 9 tot 12 jaar eerst de exposities Lunar Distance en the Knight's Tour ,vooral de werken met een collagetechniek. Daarna maken kinderen hun eigen driedimensionale collage: een kunstwerk uit gescheurde tijdschriften en kleine objecten. Hiervan wordt een digitale foto gemaakt. De foto wordt later per e-mail thuisgestuurd. Deelname gratis. Res 023-5115775 of publiekszaken@dehallen.nl Inl www.dehallenhaarlem.nl

Oostkapelle

‘Daar vraag je me wat’ heet het natuurspreekuur op woensdag 11 november van 14u in Museum Terra Maris. Iedereen die vragen heeft over botjes, insecten, vogels, schelpen en planten kan die stellen aan biologe Betty Ras. Het gratis spreekuur is tot 16u. Duinvlietweg 6. Inl www.terramaris.nl

Rotterdam

Gevonden voorwerpen is een interactieve doe-rondleiding voor kinderen van 6 t/m 10 jaar op zaterdag 14 november van 14-15u in het Nederlands Fotografiemuseum. Een museumdocent bespreekt wat bezoekers (denken te) zien en begeleidt hen met kijkvragen en opdrachten. Hij doet dat aan de hand van koffers met voorwerpen en begrippen uit de fotografie. Kinderen leren fotografie beter begrijpen door te kijken, maar vooral ook te doen. Aanmelden: kassa Nederlands Fotomuseum, Wilhelminakade 332, op de dag zelf. Kosten zijn € 5,- per kind. Inl www.nederlandsfotomuseum.nl

Amsterdam

In America, America duikt Speeltheater Holland met rietblazers, projecties, acteurs en poppen in de jeugd van de naar Amerika geëmigreerde Johnny. Zijn verleden, ergens in de jaren twintig in Twente, blijkt anders in elkaar te steken dan hij altijd dacht… Rondom de voorstelling brengt Speeltheater Holland een expositie over emigratie en in de foyer staan allemaal koffers opgesteld die de levens van emigranten belichten. Op 12, 13 en 14 nov 19u30, zo 15 november 14i.30. Inl www.krakeling.nl