Ik, Calvijn

Ik, Calvijn Utrecht De Utrechtse Spelen brengen in De Paardenkathedraal de voorstelling Ik, Calvijn, over de Zwitsers-Franse protestantse kerkvader Jean Calvin (1509-1564). Mathieu Güthschmidt draagt op krachtige kanseltoon teksten van Calvijn voor. Componist Daan Manneke schreef voor bariton Joost Schouten eenstemmige muziek die, net als het spel en decor, een grote sereniteit bezit. Mooi is het dat aan het slot zanger en acteur elkaar vinden in een bijna religieus samenspel.T/m 13 dec Paardenkathedraal, Veartsenijstraat, Utrecht. Inl: www.ikcalvijn.nl.

Utrecht

De Utrechtse Spelen brengen in De Paardenkathedraal de voorstelling Ik, Calvijn, over de Zwitsers-Franse protestantse kerkvader Jean Calvin (1509-1564). Mathieu Güthschmidt draagt op krachtige kanseltoon teksten van Calvijn voor. Componist Daan Manneke schreef voor bariton Joost Schouten eenstemmige muziek die, net als het spel en decor, een grote sereniteit bezit. Mooi is het dat aan het slot zanger en acteur elkaar vinden in een bijna religieus samenspel.T/m 13 dec Paardenkathedraal, Veartsenijstraat, Utrecht. Inl: www.ikcalvijn.nl.