Gemeente weigert tekort aan te vullen van FC Haarlem

HAARLEM, 6 nov. - De gemeente Haarlem weigert de acute financiële problemen van de lokale voetbalclub HFC Haarlem op te lossen. Dat werd gisteren duidelijk tijdens een vergadering van de Haarlemse gemeenteraad. De club heeft voor 1 december drie ton nodig. Het gemeentebestuur wil wel helpen met het opknappen van het verouderde stadion, mits de club op korte termijn haar financiën op orde brengt. HFC Haarlem staat op de rand van een faillissement. De club heeft een schuldenlast van 900.000 euro. De belastingdienst is een van de grote schuldeisers en heeft beslag gelegd op tegoeden van de club. De gemeenteraad vindt dat de gemeente Haarlem op dit moment genoeg heeft gedaan. De gemeente heeft de club al geholpen het afgelopen jaar te overbruggen door 430.000 euro ter beschikking te stellen. De gemeente Haarlem heeft daarnaast nog 1 miljoen euro gereserveerd voor het opknappen van het oude stadion aan de Jan Gijzenkade. De raad wil dat dit bedrag alleen wordt uitgegeven als de financiële positie van de club weer op orde is.