Fikse buien

Geleidelijk aan krijgt een hogedrukgebied invloed op het Nederlandse weer. Dit gebied moet nog tot ontwikkeling komen en daarom is het nog even wisselvallig, met vooral morgen fikse buien.

Vanavond en vannacht blijft het ook niet droog. Het is bewolkt en een regenzone schuift over het land. De regen begint in het westen en later op de vanavond volgt de oostgrens. Zo nu en dan regent het goed door. Ook waait er een behoorlijke zuidenwind, kracht 4 tot 6. Veel kouder dan een graad of 8 wordt het niet.

Morgen komt de temperatuur uit op een graad of 10. De regen schuift in de ochtend naar Duitsland, maar vooral in de oostelijke helft van het land duurt het tot ver in de ochtend voordat het droog is. In het westen breekt dan de zon al even door, maar snel volgen er al weer buien. Sommige met onweer en zelfs hagel is lokaal niet uitgesloten. De zuidwestenwind neemt gaandeweg de dag merkbaar af.

In de nacht naar zondag beperken de laatste buien zich tot het noorden van het land. Elders klaart het op en ontstaat een mistbank. De temperatuur daalt in het zuiden tot rond het vriespunt.

Vanaf zondag zorgt een opbouwend hogedrukgebied boven Scandinavië voor een oostenwind. Het wordt overdag 8 of 9 graden en er hangt veel bewolking waaruit dinsdag een beetje regen kan vallen.