Ferrari haalt uit naar bestuurders

MILAAN, 6 nov. - Toyota, Honda en BMW zijn niet vanwege de economische crisis uit de Formule 1 gestapt, maar vooral door tegenwerking van de autosportbazen. Dat stelt renstal Ferrari op zijn website. ”De realiteit is dat deze gestage uitstroom vooral het resultaat is van de oorlog tegen de grote autofabrikanten door degenen die de Formule 1 besturen, en niet het gevolg van de recessie die de Formule 1 nu treft”, aldus Ferrari in een verklaring. De renstal doelt onder meer op de ruzie tussen de onlangs afgetreden voorzitter Max Mosley van de internationale autosportfederatie FIA en de Formule 1-teams. Mosleys plannen voor het invoeren van een budgetplafond om kosten te besparen, viel slecht bij de teams en leidde bijna tot een afsplitsing van de grote autofabrikanten. Renault besluit voor het eind van dit jaar of het uit de Formule 1 stapt, zo werd gisteren bekend.