Dushi van Wendy van Dijk verdeelt Antillianen

rotterdam, 6 nov. - In de Antillen is commotie ontstaan rond Lucretia Martina, ofwel Dushi, een typetje van tv-ster Wendy van Dijk in het nieuwe RTL4-programma Ushi & Dushi. Vermond als zweervrouw van TeleCuraçao valt Van Dijk in fat suit bekende Nederlanders lastig. De Antilliaanse minister van Onderwijs en Volksgezondheid Omayra Leeflang noemde dat ”een slechte vorm van satire”, TeleCuraçao liet woensdag weten een advocaat te hebben ingehuurd wegens ongeoorloofd gebruik van haar logo. Andere critici verwijten Van Dijk dat ze eerder een Surinaams dan Antilliaans accent gebruikt. Een complicatie is dat het Toerisme Bureau Van Dijk eerder als Dushi heeft ingehuurd om reclame te maken voor het eiland. Wendy van Dijk, die eerder de wereldvreemde Japanse journaliste Ushi creëerde, zegt dat haar type absoluut niet beledigend is bedoeld: ”Neem het niet so serieus. Ik doe maar wat.” Ze verwacht hogere kijkcijfers door de commotie.