BOEKEN 45: ‘DIE WENDE’

BOEKEN 45: ‘DIE WENDE’ Ostalgie, Westalgie, zelfbeschikking, ontworteling – de val van de Muur, maandag precies twintig jaar geleden heeft Europa en de rest van de wereld grondig veranderd. Deze bijlage breekt met de vaste indeling en wijdt haar hele nummer aan die Wende. Met: interviews met de romanciers Uwe Tellkamp [p.3] en Klaus Kordon [p.8-9], de teloorgang van de koude-oorlogsthriller [p.5], een ‘simple story’ over Leipzig 1989 van Ingo Schulze [p.7], en verder Fukuyama, Nooteboom, Chroesjtsjov en natuurlijk Marx. Plus: zes Nederlanders over het boek dat de Wende het best typeert.

Ostalgie, Westalgie, zelfbeschikking, ontworteling – de val van de Muur, maandag precies twintig jaar geleden heeft Europa en de rest van de wereld grondig veranderd. Deze bijlage breekt met de vaste indeling en wijdt haar hele nummer aan die Wende. Met: interviews met de romanciers Uwe Tellkamp [p.3] en Klaus Kordon [p.8-9], de teloorgang van de koude-oorlogsthriller [p.5], een ‘simple story’ over Leipzig 1989 van Ingo Schulze [p.7], en verder Fukuyama, Nooteboom, Chroesjtsjov en natuurlijk Marx. Plus: zes Nederlanders over het boek dat de Wende het best typeert.