A'dam opent gratis oplaadplekken

A’dam opent gratis oplaadplekken Amsterdam, 6 nov. Amsterdam heeft vanmorgen de eerste oplaadpunten voor milieuvriendelijk vervoer in gebruik genomen. Daar kan iedereen met een elektrische auto, motor of scooter gratis parkeren en gratis opladen. Binnen twee jaar wil Amsterdam over tweehonderd oplaadplekken beschikken. Op de foto stopt wethouder Hans Gerson (verkeer, PvdA) op het Westergasfabriekterrein de eerste stekker in een stopcontact. Wethouder Marijke Vos (milieu, GroenLinks) kijkt op de achtergrond lachend toe, met naast haar Kjartyan Skaugvoll, directeur bij leverancier Nuon. De gemeente streeft naar 10.000 elektrische vervoersmiddelen in de stad in 2015. Foto Bram Budel Neerland, Amsterdam, 6-11-2009 In Amsterdam zijn sinds vandaag de eerste 12 oplaadpalen voor elektrische auto's en scooters in gebruik gesteld door wethouder Marijke Vos van milieu en wethouder Hans Gerson van Verkeer en vervoer. Op de foto steekt Hans Gerson de stekker van de elektrische auto van het college van Ben W in de oplaadpaal, links doet Nancy Kabalt van Alliander de paal open. Eigenaars van een elektrisch voertuig kunnen een pasje voor de oplaadpaal gratis aanvragen en vervogens hun auto gratis parkeren en opladen. In de toekomst moet er meer dan 200 van die palen in amsterdam staan. Foto: Bram Budel Budel, Bram