SGBB lijdt ruim 300 miljoen verlies

Rotterdam. Woningcorporatie SGBB in Hoofddorp heeft vorig jaar een verlies van ruim 300 miljoen euro geleden. Dat heeft interim-bestuurder Karin Rosielle desgevraagd bevestigd. Het verlies, uniek in de recente geschiedenis, is het resultaat van omvangrijke afboekingen op de waarde van bestaand vastgoed, op nieuwe projecten en op de waarde van grond. SGBB heeft ruim 6.000 woningen en wooneenheden in verzorgingshuizen. ”Over de cijfers moet ik nog een slag om de arm houden zolang de jaarrekening niet is vastgesteld”, zegt Rosielle. Een woordvoerder van Aedes, de vereniging van woningcorporaties waarbij 90 procent van de Nederlandse corporaties is aangesloten, maakte woensdag bekend dat de corporaties samen vorig jaar gemiddeld een verlies geleden hebben van ruim 1,2 miljoen euro. Het is voor het eerst sinds 1996 dat de sector als geheel een negatief resultaat boekt.