Sandovals bedwelmende stemgeluid in de hoofdrol

cd pop

Hope Sandoval & The Warm Inventions: Through The Devil Softly * * * *

Dat Hope Sandoval binnenkort op de nieuwe cd van Massive Attack te horen zal zijn, is goed nieuws, net zoals het goed nieuws is dat Sandoval eindelijk weer een eigen cd heeft opgenomen.

Onder de naam Hope Sandoval & The Warm Inventions, laat de zangeres horen dat in haar verstilde universum niet veel veranderd is. Met de vertrouwde galm op haar stem declameert ze de teksten, een gitaar speelt een lieflijke solo en een andere gitaar klinkt als een zwerm opgeschrikte kraaien.

De nummers zijn eenvormig: bijna allemaal zijn ze traag, en nogal monotoon. Soms dringt een rauwe basgitaar zich ertussen, of een schorre cello. Maar steeds speelt de stem van Sandoval een hoofdrol; een stem zo bedwelmend dat je hem bijna kunt zien, als een ademtocht in koude lucht. Hope Sandoval doet, net als toen ze nog in de groep Mazzy Star zat, denken aan The Velvet Underground. Hoewel oneindig veel kalmer dan die band, is ook Sandoval op een prettige manier onheilspellend.

    • Hester Carvalho