Kort nieuws voorpagina

CIA-agenten in Italië veroordeeld voor ontvoering

Rome, 5 nov. - Een rechtbank in Milaan heeft 22 Amerikaanse CIA-medewerkers en een Amerikaanse luchtmachtkolonel veroordeeld voor de ontvoering van een imam uit Egypte. Het is de eerste veroordeling van illegale ontvoering van terreurverdachten door de CIA.Pagina 5

Fregat gaat 100 mln meer kosten

Rotterdam, 5 nov. - Een nieuw fregat voor de Nederlandse marine valt bijna 100 miljoen euro duurder uit dan was begroot: het aankoopbedrag komt uit op 363,5 miljoen euro. Pagina 2

Schorsing voor advocaat Bartels

Amsterdam, 5 nov. - De Utrechtse advocaat Dion Bartels is gisteren voor onbepaalde tijd geschorst wegens onbehoorlijke bedrijfsvoering. Ook zou hij met een agressieve wijze van klantenwerving een grens overschrijden.

Pagina 13

Deel VN-staf weg uit Kabul na aanslag

Kabul, 5 nov. - De Verenigde Naties halen tijdelijk ongeveer de helft van de buitenlandse personeelsleden uit Afghanistan, na een zware aanval vorige week op een pension in Kabul waar VN-medewerkers verbleven. Pagina 5

Arrestatie ex-baas moslimomroep

Rotterdam, 5 nov. - Oud-directeur Frank William van de Nederlandse Moslim Omroep is gearresteerd op verdenking van corruptie. Ook zijn zoon en schoondochter en directeur Mike K. van het inmiddels failliete beeld- en geluidbedrijf Kalános zijn opgepakt. Pagina 3

Uniform fiscaal tarief onkosten

Rotterdam, 5 nov. - Het kabinet voert een uniform belastingtarief in voor onkostenvergoedingen die bedrijven werknemers uitbetalen. Het is voor het eerst dat voor een deel van de loonbelasting zo’n ‘vlaktaks’ gaat gelden. Pagina 15

Hogere verkoopbij Unilever

Rotterdam, 5 nov. - Unilever heeft in het derde kwartaal 3,6 procent meer verkocht dan in dezelfde periode in 2008. Pagina 13

Llink uit, PowNed en WNL in bestel

HILVERSUM, 5 nov. - Omroep Llink verdwijnt uit het publieke omroepbestel, terwijl PowNed en WNL toetreden.

Rectificatie / Gerectificeerd

correcties en aanvullingen

Marineschip

In het bericht Fregat gaat 100 miljoen meer kosten (5 november, voorpagina) wordt ten onrechte gesproken van een fregat. Het schip voor de Nederlandse marine dat duurder uitvalt is een logistiek ondersteuningsschip.