Kort nieuws Sport

SC Cambuur wordt geadviseerd nieuw stadion te bouwen

Leeuwarden, 5 nov. - Na onderzoek naar rellen rond de voetbalwedstrijd SC Cambuur-Roda JC, afgelopen zomer, beveelt de auditcommissie voetbalvandalisme de bouw van een nieuwe stadion op een betere plek aan. Er is veel mis met de veiligheid van het Cambuur-stadion. Maar er ging ook veel mis rond de wedstrijd, waar ongeveer zeshonderd relschoppers bij betrokken waren en 25 politiemensen gewond raakten. Er was onder andere sprake van slechte communicatie en stuntelende ME’ers. De mobiele eenheid stond zich bij het uitbreken van de rellen nog te verkleden. Bovendien had de politie geen traangas bij zich en toen dat eenmaal was opgehaald, ontbraken de maskers voor de ME’ers. (ANP)

CAS komt later met oordeel ‘Pechstein’

Lausanne, 5 nov. - Het internationale sporttribunaal CAS komt over ongeveer twee weken met uitspraak in de dopingzaak van de Duitse schaatsster Claudia Pechstein. Het oordeel zal vergezeld gaan van een schriftelijke onderbouwing. Daarvoor heeft CAS meer tijd nodig. Pechstein is voor twee jaar geschorst op grond van verdachte bloedwaarden. (ANP)

Voetbal: Haarlem op rand afgrond

Haarlem, 5 nov. - De voetbalclub Haarlem is bijna failliet. De club uit de eerste divisie heeft voor 1 december drie ton nodig om te overleven. Het afblazen van plannen voor een nieuw stadion zou de financiële positie van de club ernstig hebben verslechterd. De gemeente Haarlem vergadert vanavond over de situatie. (ANP)

Brief Beenhakker

Warschau, 5 nov. - Leo Beenhakker heeft als oud-bondscoach de Poolse voetbalbond bekritiseerd in een ingezonden brief in een Poolse sportkrant. Voorzitter Grzegorz Lato moet het ontgelden: „Nergens ter wereld is een bedrijf te vinden, dat zoveel geld en het lot van zoveel mensen in handen legt van iemand die zo slecht gekwalificeerd is.” (ANP)