Kort nieuws Economie

Verlies voor Deutsche Post

Frankfurt, 5 nov. - Europa’s grootste postbedrijf Deutsche Post heeft in het derde kwartaal een verlies geleden van 83 miljoen euro. Desondanks verhoogde het concern de winstverwachting voor het hele jaar. Het bedrijf had een eenmalige last van 146 miljoen euro, door het opheffen van postorderbedrijf Quelle. Verder werd er geld weggezet voor reorganisatiekosten in de Verenigde Staten. Toch is Deutsche Post optimistisch over de toekomst. Het bedrijf verhoogt de verwachting voor het te behalen bedrijfsresultaat dit jaar van 1,2 naar 1,35 miljard euro. (ANP)

Toyota boekt onverwacht winst

Tokio, 5 nov. - De Japanse autofabrikant Toyota heeft over het afgelopen kwartaal onverwacht winst geboekt. Bovendien verwacht de grootste autofabrikant ter wereld een kleiner verlies dan eerder werd gedacht. Dat maakte Toyota vandaag bekend. De nettowinst over het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar, dat eindigt in maart, kwam op 21,8 miljard yen (162,5 miljoen euro). Dat is een daling van 84 procent vergeleken met een jaar eerder. Voor het gehele boekjaar gaat Toyota uit van een nettoverlies van 200 miljard yen tegen een eerder verwacht verlies van 450 miljard yen. (ANP)

Winststijging bij BNP Paribas

Parijs, 5 nov. - De Franse bank BNP Paribas heeft in het derde kwartaal 45 procent meer winst geboekt. Netto verdiende de op een na grootste bank in Europa 1,3 miljard euro. Het resultaat overtrof de verwachtingen van analisten. BNP Paribas verklaarde onder meer te hebben geprofiteerd van de overname van onderdelen van het Fortis-concern. Die droegen voor 277 miljoen euro aan de winst bij. Ook bij de zakenbank ging het goed. (ANP)