Kort nieuws Economie

NH Hoteles schrapt uitbreiding van Krasnapolsky

Amsterdam, 5 nov. - Hotelketen NH Hoteles heeft de plannen om Grand Hotel Krasnapolsky in Amsterdam uit te breiden in de ijskast gezet. Dat heeft topman Arco Buijs bevestigd. Gezien de huidige economische omstandigheden kan de keten de kosten voor het project, ongeveer 150 miljoen euro, niet dragen. Volgens de plannen zou het hotel aan de Dam uitgebreid worden met 150 kamers. Het ging om een uitbreiding van het hotel aan de kant van de Sint Jansstraat. Buijs: „Dat is nu een naar steegje.” Pagina 14

Delta Lloyd aast op onderdelen ING

Amsterdam, 5 nov. - Delta Lloyd heeft interesse in onderdelen van bank-verzekeraar ING. Bestuursvoorzitter Niek Hoek zei bij een bijeenkomst met analisten dat het concern interesse zou hebben in de pensioen- en verzekeringsactiviteiten en de activiteiten op het gebied van vermogensbeheer. „Als deze onderdelen op de markt komen, zouden we daar naar kijken”, zei Hoek. Delta Lloyd zal daarbij samen optrekken met grootaandeelhouder Aviva. De Britse verzekeraar heeft al laten weten interesse te hebben voor delen van ING. Het is niet de bedoeling dat Aviva en Delta Lloyd concurrenten worden op de Nederlandse markt. (ANP)

Triodos haalt met emissie 102 mln op

Door onze financiële redactie

Amsterdam, 5 nov. - Triodos Bank uit Zeist heeft in totaal 102 miljoen euro opgehaald met een aandelenemissie. De emissie, die in Nederland, België, Spanje, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk werd gehouden, liep gisteren af. Triodos wilde 90 miljoen ophalen om verder te groeien. Institutionele beleggers, waaronder het pensioenfonds ABP, brengen 40 procent van het nieuwe vermogen in. Ook verzekeraar Delta Lloyd, Rabobank en Friesland Bank doen mee aan de emissie. De bank wil zijn balanstotaal de komende jaren verdubbelen.

Ahold breidt zijn management uit

Door een onzer redacteuren

Rotterdam, 5 nov. - Supermarktconcern Ahold breidt zijn management uit om zich voor te bereiden op buitenlandse overnames. Het bedrijf voegt in Europa en de VS een nieuwe bestuurslaag toe „om verdere groei te kunnen realiseren in bestaande en nieuwe markten.” Dick Boer, die leiding gaf aan Ahold Europa, krijgt nu ondersteuning van een financieel directeur, een personeelsmanager en iemand die nieuwe markten gaat ontwikkelen. Sander van der Laan keert terug uit de VS waar hij dochter Giant Carlisle leidde. Hij wordt directeur van Albert Heijn.