Huis VS noemt rapport Goldstone bevooroordeeld

Washington. Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft in overgrote meerderheid het Goldstone-rapport bekritiseerd als ”bevooroordeeld”. In het vorige maand door de VN-Mensenrechtenraad goedgekeurde rapport beschuldigt de Zuid-Afrikaanse rechter en internationaal aanklager Richard Goldstone zowel Israël als Hamas van oorlogsmisdrijven en mogelijke misdrijven tegen de menselijkheid. Gisteravond heeft de Algemene Vergadering van de VN over het rapport gestemd. De uitkomst van deze stemming was nog niet bekend toen deze krant naar de drukker ging. De niet-bindende resolutie van het Huis roept president Obama op zich binnen de VN tegen het rapport te verzetten. Goldstone zelf stuurde de afgevaardigden voor stemming in het Huis een brief waarin hij schreef dat ze een valse voorstelling van zaken geven van zijn studie.