Grijs en nat

De wisselvalligheid is ook de komende dagen nog niet uit de lucht. Na opnieuw een buiige dag klaart het vanavond op veel plaatsen op. Aan de kust kunnen nog wel buien van zee binnendrijven, maar landinwaarts blijft het vrijwel droog. Bij een afnemende zuidelijke wind wordt het nevelig en kunnen lokaal enkele mistbanken ontstaan. Het koelt af naar 4 tot 7 graden.

Morgen begint de dag meest grijs, op sommige plaatsen zonnig. Stapelwolken hinderen de zon. Vlak bij zee vallen een paar buien, later ook landinwaarts. Met een veelal matige zuidwestelijke wind wordt het een graad of 10. ’s Avonds klaart het eerst op, ’s nachts neemt vanuit het westen de bewolking weer toe en gaat het regenen. Het wordt 7 tot 9 graden.

Zaterdagochtend trekt de regen via het noordoosten weg, maar al snel volgen nieuwe buien, met veelal matige zuidwestenwind.

In de loop van zaterdagavond wordt het grotendeels droog en klaart het op. Tijdens de vrijwel heldere nacht van zaterdag op zondag koelt het bij weinig wind flink af. Het kan zelfs op veel plaatsen licht gaan vriezen.

Zondag overdag blijft het vrijwel overal droog en vooral in het westen breekt af en toe de zon door. Het is wat frisser met 8 à 9 graden.

Ook maandag en dinsdag zijn er vrij veel wolken en neemt de kans op regen weer toe.