Burgemeester Londen redt filmmaakster

Rotterdam. Boris Johnson, de burgemeester van Londen, is zeer begaan met de veiligheid in zijn stad. Zozeer zelfs dat hij maandagavond van zijn fiets sprong toen hij in de wijk Camden een vrouw om hulp hoorde roepen. De vrouw, documentairemaker en milieuactivist Franny Armstrong, werd op straat belaagd door drie meisjes, van wie er eentje een ijzeren staaf van een meter bij zich droeg. Armstrong, regisseur van de film The Age of Stupid, maakte het voorval bekend via Twitter. Tegen dagblad The Guardian vertelde ze: ”Ik riep: `Dat is de burgemeester van Londen!`, en ze gingen er vandoor. Eentje liet de ijzeren staaf vallen en Boris pakte hem op en fietste achter hen aan. Na een paar minuten kwam hij terug en bracht me naar huis.” Armstrong beschouwt Johnson als haar `knight on a shining bicycle`, zegt ze.