Bonden willen overheidshulp voor DSB-werknemers

CULEMBORG. De vakbonden De Unie en FNV Bondgenoten hebben de overheid opgeroepen met een plan van aanpak te komen voor de ontslagen DSB-werknemers. Volgens de bonden is het nu tijd voor boter bij de vis na eerdere toezeggingen van de ministers Bos (Financiën) en Donner (Sociale Zaken) dat zij de gevolgen voor de werkgelegenheid in Noord-Holland zo beperkt mogelijk willen houden. De inspanningen van de bewindslieden moeten zich richten op het samenbrengen van werk en werkzoekenden. Ook moet de bedrijvigheid in de regio Noord-Holland worden gestimuleerd, vinden de bonden. Door het faillissement van DSB Bank, nu ruim twee weken geleden, kwamen in één klap 1300 van de ongeveer tweeduizend werknemers op straat te staan. Van de totale groep DSB-werknemers hebben er ongeveer achthonderd een economische binding met Noord-Holland. Voor de werknemers is in Hoorn al een mobiliteitscentrum ingericht.