7 redenen om uit te gaan

1 netwerk-borrel

CleanDrinks

Rotterdam: Club Eethiek. Tijd: 20.00-0.00u. De toegang is op uitnodiging: mail naar info@cleandrinks.nl

CleanDrinks is een duurzame netwerkborrel met presentaties van duurzame ondernemers, discussiepanels, duurzame producten, muziek en duurzaam dansen en drinken op de sustainable dancefloor.

2 muziek

Subbacultcha! vijf jaar!

Amsterdam: Melkweg. Tijd: 19.30u. Toegang: 10 euro. www.melkweg.nl

Eind dit jaar bestaat muziekplatform Subbacultcha vijf jaar. Daarom wordt de Melkweg vanavond overspoeld met typische Subbacultcha bands en dj’s, o.a. The Chap, Foot Village, Tv Buddhas Skeletons, Teengirl Fantasy, Tv Buddhas, Eklin, Yobkiss, Wooden Constructions, en Hospital Bombers.

3 theater

Keesen&Co - Interest

Culemborg: De Fransche School. Tijd: 20.30u. www.theater-dfs.nl

In de nieuwe poëtische satire Interest van Rob de Graaf plaatsen De Graaf en regisseur Willibrord Keesen de rol van geld in het hart van een gezin: steenrijke weduwe wil aan een nieuw leven beginnen, en weigert haar dochter de hypotheekgarantie. Zij kan haar nieuwe leven wel vergeten. Het is een fraaie, wrange komedie die fel en heftig wordt gespeeld, met een cruciale hoofdrol voor Monique Kuijpers. T/m 31 jan (www.keesen-co.nl)

4 muziek

Di Gojim

Utrecht: Merkaz. Tijd: 20.00u. Toegang: 15 euro. www.merkaz.nl

Al twintig jaar maakt Di Gojim een geheel eigen versie van klezmermuziek. De groep verbindt jazzy elementen, filmische beelden en circusachtige clownerieën aan de rijke muziektradities van Oost-Europa.

5 installatie

T_Visionarium OPEN CITY

Amsterdam: Zuiderkerk. Van 5 t/m 22 nov, 10.00-21.00u & van 19 t/m 22 nov 10.00-22.00u. Gratis. www.eeuwvandestad.nl/tvisionarium

‘T_Visionarium OPEN CITY’ is een installatie over een eeuw verstedelijking, waarin documentaires, reportages en interviews op een vernieuwende manier en driedimensionaal worden aangeboden. De 360 graden-installatie van 5 meter hoog en 10 meter doorsnee, biedt ook de mogelijkheid om zelf door het materiaal te browsen en het te remixen.

6 muziek

Waylon

Dordrecht: Bibelot. Tijd: 20.30u. Entree: 9,50-11 euro. www.bibelot.net

De 27-jarige zanger Waylon is al lang bezig in de muziek, maar kwam via het programma Holland’s Got Talent pas echt in de schijnwerpers te staan. In augustus is zijn debuutalbum Wicked Ways uitgekomen op het legendarische Amerikaanse platenlabel Motown. Zelf omschrijft Waylon zijn muziek als ‘rock-’n-soul’.

7 tentoonstelling

De Nieuwste Collectie

Rotterdam: Museum Boijmans Van Beuningen. T/m 7 febr, www.boijmans.nl

Museum Boijmans Van Beuningen volgt Robert Gober, Sarah Lucas, Daan van Golden, Helena van der Kraan, Maria Roosen en Sharon Lockhart al jaren en presenteert nu de eigen aankopen naast bruiklenen, afkomstig van de kunstenaars: in totaal circa vijftig werken.