5 redenen om tv te kijken

1 Voetbal

RTL Voetbal: UEFA Europa League Dinamo Zagreb - Ajax en FC Kopenhagen - PSV

RTL 7, 19.00-23.00u.

In de Europa League, de opvolger van de UEFA Cup, spelen Ajax en PSV vanavond hun vierde wedstrijd. Ajax (groep A) en PSV (groep K) staan eerste in hun groep. Toevallig spelen de twee Nederlandse clubs allebei tegen de nummer vier, de laatste, van de groep. Dinamo Zagreb heeft 0 punten uit drie wedstrijden, FC Kopenhagen 3 uit drie wedstrijden.

2 Voedsel

Keuringsdienst van Waarde

Ned. 3, 20.30-21.00u.

Aflevering: Peper. De ene peper is de andere niet. Vier pittige jaargetijden samen in één potje noemt men vierseizoenenpeper. Maar welke kleur peper hoort nou bij welk seizoen?

3 De Muur (1)

Andere tijden

Ned. 2, 21.30-22.00u.

Aflevering: Klein in de DDR. Hoe de jeugd achter het IJzeren Gordijn werd klaargestoomd om ideale DDR-burgers te worden. Presentatie: Hans Goedkoop.

4 Jort

Bij ons in de BV

Ned. 3, 21.40-22.30u.

Financieel programma over wat geld waard is. Hoe kun je het verdienen en wat doet het met mensen? Jort Kelder ontvangt diverse gasten; kleine en grote zelfstandigen, creatieve geesten, keiharde geldverdieners, beleidsmakers en een (enkele) politicus. En vooral veel, heel veel mensen die dromen van een zakelijk succes. Vast onderdeel zijn de pitches van kansrijke businessideeën en de zogenaamde Biznizkwiz, waarin zakentycoons het opnemen tegen meer of minder gefortuneerde bekende Nederlanders. Presentatie: Jort Kelder.

5 De Muur (2)

NCRV Dokument: 20, geboren op de dag dat de muur viel

Ned. 2, 22.50-23.35u.

Documentaire van Annette Bakker. Aflevering: De zon komt op in het oosten. In de voormalige Oost-Duitse republiek ronselt de geheime veiligheidsdienst Stasi honderdduizenden burgers om hun vrienden en familie in de gaten te houden. Jacqueline wordt op een nacht van haar bed gelicht. Men dreigt haar pasgeboren baby af te nemen als ze niet meewerkt.