Verdachten ongeval op station R`dam gestraft om geweld

Rotterdam, 4 nov. - De rechtbank in Rotterdam heeft drie verdachten van het dodelijke treinongeval op nieuwjaarsdag op station Rotterdam-Alexander vrijgesproken van dood door schuld. Wel werden zij veroordeeld tot celstraffen van een half jaar wegens openlijke geweldpleging, gelijk aan hun voorarrest. Bij het ongeluk kwam een 19-jarige discobezoeker uit Oegstgeest om het leven en raakte diens 21-jarige vriend zwaargewond. Beiden stonden op het spoor en werden geraakt door een aanstormende trein. Volgens de rechter heeft het drietal de slachtoffers niet belemmerd het spoor te verlaten. Bovendien namen de slachtoffers zelf een risico door op de rails te springen. Twee van de drie verdachten kregen ook een taakstraf opgelegd, van zestig en 120 uur.